کدام چای برای آلزایمر مفید است؟ اهمیت چای سبز برای مغز

کدام چای برای آلزایمر مفید است؟ اهمیت چای سبز برای مغز
84 / 100

آیا نوشیدن انواع چای و دمنوش گیاهی برای مغز مزایایی دارد. کدام چای برای آلزایمر مفید است ؟ چیزی که چای را بسیار خاص می کند برخی از ترکیبات موجود در آن است، مانند کاتچین ها (EGCG) و فلاوین ها. این مواد سرشار از آنتی اکسیدان ها و خواص ضد التهابی هستند که ممکن است از مغز در برابر پیری محافظت کند. تیانین و کافئین در چای سبب افزایش خلاقیت و هوشیاری در افراد می شود. دکتر مهسا موسوی می گوید کافئین و تیامین در چای سبب کاهش خستگی ذهنی و افزایش هوشیاری و حافظه می شود. کاتچین یک ماده در چای سبز است و در بهبود حافظه موثر است. کاتچین سبب سنتز سلول های پیش ساز عصبی می گردد.

کدام چای برای آلزایمر مفید است؟

کدام چای برای آلزایمر مفید است ؟ چای سبز به دلیل دفاع در برابر برخی از شایع ترین و کشنده ترین بیماری ها از جمله بیماری های قلبی عروقی، مقاومت به انسولین چاقی، اختلالات خودایمنی و سرطان، به خوبی شناخته شده است.

بیشتر بخوانید: بررسی اجمالی آلزایمر در کلینیک فوق تخصصی حافظه، آلزایمر و دمانس استان تهران، تهران

پیشرفت‌های اخیر یکی از هیجان‌انگیزترین فواید چای سبز کشف شده تا به امروز را آشکار کرده است. برای جلوگیری از آلزایمر مفید است.  بیماری آلزایمر در نتیجه از بین رفتن سلول های مغزی شما رخ می دهد و در نهایت از بین می رود. این تا حدی ناشی از تجمع قطعات پروتئین سمی به نام آمیلوئید بتا است.

چای سبز از بیماری آلزایمر با سه روش جلوگیری می کند: جلوگیری از تشکیل پلاک‌های آمیلوئید، شکستن پلاک‌های موجود، و ایجاد نورون‌های جدید حیاتی در مغز.

اما پاسخ این سوال که : کدام چای برای آلزایمر مفید است ؟ مشخص گردید. در نتیجه، مصرف چای سبز در حال حاضر با کاهش 54 درصدی خطر ابتلا به زوال شناختی همراه است. اسکن تصویربرداری عصبی از مغز نشان داد که عصاره چای سبز فعالیت را در ناحیه ای از مغز که مربوط به حافظه است، افزایش می دهد.

بیشتر بخوانید: داروهای مورد تایید برای آلزایمر با دکتر وهابی فوق تخصص فراموشی و آلزایمر

عامل بیماری آلزایمر و کدام چای برای آلزایمر مفید است؟

بیماری آلزایمر ششمین علت مرگ و میر در آمریکا و پنجمین علت اصلی مرگ در افراد 65 ساله یا بالاتر است. از هر سه سالمند یک نفر به دلیل آلزایمر یا نوع دیگری از زوال عقل جان خود را از دست می دهد. اما کدام چای برای آلزایمر مفید است.

بیماری آلزایمر کشنده است. این بیماری زمانی ایجاد می شود که پلاک های آمیلوئید به آرامی در مغز ایجاد می شود. این پلاک ها در نهایت باعث آسیب و از دست دادن نورون می شوند. سپس، سلول‌های مغزی می میرند. در نهایت، نتیجه از دست دادن حافظه و گفتار،  کاهش مهارت‌های حرکتی، و در نهایت مرگ است.

بیشتر بخوانید: بررسی بیماری آلزایمر و علائم آن با دکتر فوق تخصص فراموشی و آلزایمر

کدام چای برای آلزایمر مفید است ؟ محققان برای درمان یا پیشگیری از آلزایمر از ترکیبات طبیعی استفاده کردند. متخصصصان دریافته اند که چای سبز دارای سه عمل متمایز است:

  • تخریب عصبی را کاهش می دهد
  • جلوگیری از تشکیل پلاک آمیلوئیدی
  • ترویج تولید نورون های جدید (عصب زایی) در هیپوکامپ بالغ، ناحیه ای از مغز که مسئول تبدیل خاطرات از کوتاه مدت به بلند مدت است.

تاثیر چشمگیر چای سبز بر تخریب عصبی

کدام چای برای آلزایمر مفید است ؟ چای سبز (Camellia sinensis) حاوی کاتچین است که به طور طبیعی وجود دارد و ترکیبات چند منظوره ای هستند که اثرات محافظت کننده عصبی قوی دارند. اختلالات ناشی از استرس روانی در تحقیقات جوندگان، نشان می دهد پتانسیل آن برای محافظت موثر از نورون های مغز است. کاتچین از سد خونی مغزی در پستانداران عبور می کند. برخلاف سایر فلاونوئیدها، ترکیبات چای سبز قادر به کاهش تخریب عصبی هستند.

بیشتر بخوانید: درمان بیماری آلزایمر با دکتر فوق تخصص آلزایمر در تهران

هنگامی که کاتچین‌های موجود در چای سبز به صورت علمی در طیف وسیعی از مدل‌های سلولی بیماری‌های عصبی مورد آزمایش قرار گرفتند، فعالیت‌های کلات‌کننده آهن، مهار رادیکال‌های آزاد و ضد التهابی دارد.

کدام چای برای آلزایمر مفید است: مبارزه با عوامل زمینه ساز آلزایمر

ترکیبات چای سبز در جلوگیری از بیماری آلزایمر مفید است. مطالعات روی سلول‌های هیپوکامپ مغز موش‌ها نشان داد که عصاره چای سبز از تشکیل فیبرهای آمیلوئید بتا یا فیبرهای ظریف جلوگیری می‌کند. این یک یافته بسیار مهم بود زیرا این فیبرهای آمیلوئید در مرگ نورون 41 و علائم شناختی مرتبط با آلزایمر نقش دارند. کاتچین از تشکیل پلاک های آمیلوئیدی بزرگتر و پایدار جلوگیری می کند.

بیشتر بخوانید: بررسی مراحل آلزایمر با با دکتر خوب برای الزایمر نی نی سایت

عصاره چای سبز (کاتچین) با بیماری آلزایمر مبارزه می کند

کدام چای برای آلزایمر مفید است ؟ آمیلوئید بتا در مغز تجمع می‌یابد و سلول‌های عصبی را اشغال می‌کند و اغلب آن‌ها را می‌کشد که منجر به بیماری آلزایمر می‌شود. مجموعه رو به رشدی از شواهد قانع کننده نشان می دهد که عصاره چای سبز تا حد زیادی خطر ابتلا به آلزایمر و سایر اشکال زوال عقل را کاهش می دهد.

محققان دریافتند که ترکیب قوی چای سبز یعنی کاتچین از تشکیل پلاک آمیلوئیدی جلوگیری می کند، پلاک های آمیلوئید موجود را می شکند و باعث تولید نورون های جدید در هیپوکامپ بالغ می شود. پزشکان از اسکن MRI مغز برای مشاهده افزایش فعالیت حافظه کاری که عصاره چای سبز استفاده کردند و نشان داد مولکول های چای سبز از سلواهای مغزی محافظت می کند.

بیشتر بخوانید: بهترین مکمل های غذایی برای بیماری آلزایمر با بهترین دکتر آلزایمر در کرج

چای سبز مشکلات حافظه مرتبط با افزایش سن را بهبود می بخشد

پلاک های آمیلوئید بتا در مغز سبب تجمع آمیلوئید بتا و مشکلاتی در حافظه می شود.

دانشمندان کاتچین را به گروهی از موش‌های مسن برای تعیین تأثیر آن بر کاهش حافظه مرتبط با افزایش سن تجویز کردند. محققان موش‌های نر و ماده سالم را چهار گروه کردند: گروه اول D-گالاکتوز (نوعی قند) مصرف کردند. که باعث تسریع پیری می شود، اما EGCG ندارد. گروه دوم و سوم D-گالاکتوز به علاوه دو دوز مختلف EGCG دریافت کردند. گروه چهارم دارونما دریافت کردند.

بیشتر بخوانید: علائم اولیه بیماری آلزایمر و بهترین دکتر آلزایمر در تهران نی نی سایت

همانطور که انتظار می رفت، گروهی که D-گالاکتوز تزریق کردند اما نه با EGCG  در آزمایش در مقایسه با گروه کنترل غیر مسن، اختلال یادگیری و حافظه را نشان دادند. با توجه به اینکه آسیب مشابهی در افراد مسن و بیماران آلزایمر رخ می دهد، تعجب آور نبود. در این گروه محققان همچنین کاهش فعالیت دو آنتی اکسیدان قوی، سوپراکسید دیسموتاز کل (T-SOD) و گلوتاتیون پراکسیداز (GSH-Px) را مشاهده کردند. در هیپوکامپ، آنها متوجه افزایش سطح مالون دی آلدئید (MDA) شدند که یک نشانگر خطرناک برای استرس اکسیداتیو است. آپوپتوز افزایش یافت.

بیشتر بخوانید: بهترین متخصص مغز و اعصاب در ایران کیست؟

دو گروهی که هم D-گالاکتوز و هم EGCG تزریق شده بودند، تقریباً پاسخ متضاد گروه D-گالاکتوز را نشان دادند. این گروه‌ها بهبود قابل توجهی در حافظه و نقص‌های یادگیری، افزایش فعالیت‌های T-SOD و GSH-Px، کاهش محتوای MDA در هیپوکامپ و کاهش آپوپتوز سلولی را تجربه کردند. کدام چای برای آلزایمر مفید است ؟ محققان نتیجه گرفتند: نتایج نشان می دهد که EGCG اثرات محافظت کننده عصبی قوی بر موش های پیر دارد.

کدام چای برای آلزایمر مفید است: چای سبز و مزایای مهم آن

کدام چای برای آلزایمر مفید است : اگرچه چای انواع مختلفی دارد، شواهد نشان می دهد که سالم ترین انتخاب چای سبز است، زیرا غلظت بالایی از پلی فنول های قوی دارد. پلی فنول های مفید تقریبا 30 تا 40 درصد چای سبز را تشکیل می دهند، در حالی که تنها 3 تا 10 درصد چای سیاه را تشکیل می دهند. پلی فنول های موجود در چای به عنوان کاتچین طبقه بندی می شوند و از هشت کاتچین موجود در چای سبز، اپی گالوکاتچین-3-گالات یا EGCG فعال ترین آنهاست.

کاتچین های چای سبز رادیکال های بدون اکسیژن را از بین می برند، سلول ها را به سلامت باز می گرداند و التهاب را کاهش می دهد. از آنجایی که التهاب زمینه ساز بسیاری از بیماری های مرتبط با افزایش سن است، چای سبز ممکن است کاربردهای بی شماری در پیشگیری از بیماری ها داشته باشد. پلی فنول های چای سبز سبب ترمیم DNA آسیب دیده گردید. سبز نقش مهمی در پیشگیری از سرطان دارد.

کاتچین در چای سبز و کدام چای برای آلزایمر مفید است

کاتچین موجود در چای سبز باعث ایجاد آپوپتوز (مرگ سلولی) در سرطان پروستات تجربی می شود، از رشد کارسینوم سلول سنگفرشی سر و گردن جلوگیری می کند، تولید را مهار می کند و تهاجم سرطان های سینه ناشی از تجربی را محدود می کند، و بروز سرطان را کاهش می دهد.

چای سبز همچنین به عنوان دفاع قابل توجهی در برابر مجموعه ای از بیماری ها از جمله قلبی عروقی، مقاومت به انسولین، چاقی و خودایمنی شناخته شده است.

عصاره های با کیفیت بالا در دسترس هستند که ترکیبات چای سبز استاندارد شده با 45% EGCG و 98% پلی فنول ها را فراهم می کند تا افراد بدون نیاز به نوشیدن فنجان های متعدد چای در روز، حداکثر سود را از چای سبز ببرند.

کاتچین چای سبز و پیشگیری از آلزایمر

این یافته نشان داد که EGCG (کاتچین) به نورون ها محافظت قوی در برابر اختلالات شناختی و حافظه مرتبط با پیری می دهد. سپس دانشمندان می خواستند تعیین کنند که آیا این اثرات در نتیجه مهار تجمع پلاک های آمیلوئید رخ می دهد یا خیر.

بنابراین در اواخر سال 2013، محققان چینی گزارش دادند، آزمایش مشابهی را انجام دادند و این بار به طور خاص بر روی اثرات EGCG روی آمیلوئید تمرکز کردند.

به منظور این آزمایش محققین روزانه EGCG را به موش‌های APP/PS1 نر و ماده همسان با سن تجویز کردند. موش‌های تراریخته APP/PS1 آنهایی هستند که از نظر ژنتیکی تمایل به افزایش بیان پروتئین پیش‌ساز آمیلوئید و آمیلوئید بتا دارند. تغییرات فیزیکی و رفتاری بیماری آلزایمر و شروع زودهنگام آلزایمر، و به درجات شدیدتر، تجمع پلاک آمیلوئید است.

درمان EGCG باعث بهبود یادگیری و اختلال حافظه در موش‌های APP/PS1، کاهش مرگ نورون‌های مغز و کاهش قابل توجه تخریب عصبی هیپوکامپ پس از چهار هفته شد. با این حال، این بار دانشمندان تشخیص دادند که EGCG به طور چشمگیری سطوح پروتئین پیش ساز آمیلوئید را کاهش داده و تجمع پلاک های آمیلوئید بتا را در هیپوکامپ کاهش می دهد.

این یافته‌های چشمگیر این سؤال پاسخ دادند که آیا EGCG می‌تواند تجمع پلاک‌های آمیلوئید بتا و سایر عوامل مرتبط با ایجاد علائم بیماری آلزایمر را مسدود کند و کدام چای برای آلزایمر مفید است.

اما محققان چینی یک سوال بسیار وسوسه‌انگیز دیگر را مطرح کردند: اگر EGCG بتواند از تغییرات مرتبط با مرگ نورون‌های هیپوکامپ در ایجاد آلزایمر جلوگیری کند، آیا می‌تواند باعث تولید نورون‌های هیپوکامپ جدید شود که در واقع اثرات این بیماری را معکوس می‌کند.

چگونه چای سبز از مغز محافظت می کند

کدام چای برای آلزایمر مفید است : کاتچین فراوان ترین پلی فنول در چای سبز است. در ابتدا، محققان این سوال را مطرح کردند که آیا اثرات مفید چای سبز بر روی مغز در نتیجه فعالیت آنتی اکسیدانی رخ می دهد یا خیر. فعالیت آنتی اکسیدانی کاتچین اثرات محافظت کننده عصبی دارد.

عملکرد محافظتی کاتچین از طریق مکانیسم های چندگانه زیر است:

  • با تجمع پروتئین های آمیلوئید بتا تداخل می کند.
  • این دارو از تشکیل فیبریل های آمیلوئید بتا جلوگیری می کند و تجمع آنها را به پلاک ها متوقف می کند. از اتصال مناسب مس و روی، که برای ایجاد پلاک های آمیلوئید بتا پایدار لازم است، جلوگیری می کند.
  • شکل فیبرهای آمیلوئید را تغییر می دهد و از اتصال آنها به پریون های عصبی جلوگیری می کند و آنها را به شکل هایی تبدیل می کند که برای نورون ها سمی نیستند.
  • این سمیت را برای نورون‌ها مهار می‌کند که در غیر این صورت توسط پراکسید هیدروژن  و آمیلوئید بتا ایجاد می‌شوند.
  • از اختلال عملکرد میتوکندری که معمولاً توسط آمیلوئید بتا در سلول های مغز ایجاد می شود، جلوگیری می کند.
  • پاسخ سلول های مغز به یک انتقال دهنده عصبی تحریکی (NMDA) را عادی می کند.
  • ژن های پرو آپوپتوتیک را کاهش می دهد.

معکوس کردن اثرات بیماری آلزایمر با چای سبز

سنتز نورون های جدید (نوروژنز) برای عملکرد مغز با افزایش سن مهم است.

تولید نورون‌های بالغ جدید در هیپوکامپ (بخشی از مغز که اطلاعات را از حافظه کوتاه‌مدت به حافظه بلندمدت تبدیل می‌کند) به عنوان یک استراتژی درمانی جدید برای مرحله اولیه آلزایمر یا سایر اشکال زوال عقل باشد.

کاتچین تولید سلول های پیش ساز عصبی را افزایش می دهد. سلول های مغزی هستند که می توانند به انواع مختلف سلول های عصبی تبدیل شوند.

به منظور تعیین اینکه آیا این افزایش تولید سلول های مغزی منجر به تقویت مستقیم حافظه یا یادگیری فضایی می شود، متخصصان به یک گروه از موش های آزمایشگاهی EGCG از چای سبز دادند، در حالی که به گروه دیگر دارونمای بدون EGCG داده شد.

کلام آخر

کدام چای برای آلزایمر مفید است ؟ این چای سبز سبب افزایش تولید نورون‌های بالغ جدید و یادگیری و تقویت حافظه می شود. کاتچین سبب سنتز نورون های جدیدی در همان ناحیه تحت آسیب مغز می شود. این مقاله نگاهی هیجان‌ انگیز به پیشگیری و معکوس کردن اثرات بیماری آلزایمر در مغز و اعصاب مغز ارائه کرد. با این حال، چالش واقعی این بود که آیا این ترکیب موثر چای سبز همان اثر پیشگیرانه را به انسان‌های سالم دارد یا خیر.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با ما 02144927197